Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil contact opnemen

Meer informatie
Menu

5 oktober 2023
KWPN Stallion Show

De staalkaart van de toekomst van de mondiale hippische sport is in ’s-Hertogenbosch te bewonderen.

Van woensdag 2 februari tot en met zaterdag 5 februari is het weer tijd voor de KWPN Stallion Show in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

De hengstenselectie

De selectie en tevens inventarisatie van kwaliteitsvolle, bijna driejarige hengsten bestaat uit meerdere bezichtigingen waarvan de eerste bezichtiging ieder jaar in november/december plaatsvindt op het KWPN-centrum in Ermelo. Eind januari/begin februari daaropvolgend vindt tijdens de KWPN Stallion Show de tweede bezichtiging plaats voor de daarvoor uitgenodigde hengsten. Na de tweede bezichtiging wordt een hengst wel of niet aangewezen voor het afleggen van een aanlegtest in de vorm van het verrichtingsonderzoek.

KWPN Select Sale

Al 20 jaar is de KWPN Select Sale een vast begrip tijdens de KWPN Hengstenkeuring en een onmisbaar platform voor fokkers en hengstenhouders. Of u nu op zoek bent naar een sportpaard met potentie of een toekomstige dekhengst, op de KWPN Select Sale vindt u de crème de la crème van de Nederlandse fokkerij. Want alleen hengsten die in Ermelo mogen deelnemen aan de tweede bezichtiging, komen in aanmerking om geveild te worden tijdens de KWPN Select Sale.

De KWPN Select Sale biedt u de mogelijkheid om een talentvolle hengst te kopen, die voldoet aan de normen wat betreft exterieur, beweging, sportkwaliteiten en gezondheid. Alle aangeboden paarden hebben diverse veterinaire onderzoeken ondergaan. Ze zijn volledig röntgenologisch gekeurd en zijn klinisch onderzocht voorafgaand aan de KWPN Hengstenkeuring en op de dag van de veiling.

Meer informatie

Bekijk meer informatie op de website van KWPN.

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma