Diezekade 2 · 5222AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Omgeving

‘s-Hertogenbosch is een stad waar mensen zich thuis voelen. Hertogenbosch is geliefd om zijn gezichtsbepalende cultuurhistorie, maar de afgelopen decennia (inter)nationaal meer en meer om zijn moderne, dynamische en bedrijvige karakter. Den Bosch is een stad met een sterke identiteit, mede opgebouwd vanuit haar functie als hoofdstad van Noord-Brabant en centrumfunctie in een economisch belangrijke regio.

Tal van mogelijkheden liggen er voor het oprapen om je bezoek aan Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch te combineren met activiteiten in de stad. Veel is op loopafstand, maar er is ook goed openbaar vervoer beschikbaar, terwijl uw auto geparkeerd staat op het terrein bij de Brabanthallen.

Sportiom ‘s-Hertogenbosch

Sportiom ‘s-Hertogenbosch is het meest complete sportcentrum van ‘s-Hertogenbosch en omgeving! Deze accommodatie heeft namelijk verschillende faciliteiten: een ijskoude funschaatsbaan, een subtropisch zwembad, een gezondheidscentrum en een sporthal.Voor meer informatie kijk je op www.sportiom.nl.

Horeca
Landelijke bekendheid geniet ’s-Hertogenbosch als stad van de café’s en restaurants. Voor elk wat smaaks en drinks. Kijk op www.vvvdenbosch.nl als je op de hoogte wilt blijven. Je treft daar ook de telefoonnummers aan om eventueel te reserveren.

Musea en andere cultuur
De oudste plek in het hart van ‘s-Hertogenbosch is de driehoekige markt. Rondom dit plein bevond zich de vroegste ommuring. Vanaf hier verdedigden de Bosschenaren hun erfgoed, dat eeuwenlang gold als een vrijwel onneembare veste. Door de eeuwen heen sloeg ‘s-Hertogenbosch veel belegeringen af vanuit Holland en Gelderland, vanuit het hogere Noorden en vanuit het Spaansgezinde Zuiden. Binnen de stadsmuren heeft ‘s-Hertogenbosch haar middeleeuwse structuur grotendeels behouden. De laatgotische Sint-Janskathedraal, het classicistische stadhuis en het oudste bakstenen huis ‘De Moriaan’ herinneren aan lang vervlogen tijden. Net als de vele bochtige, verspringende straatjes met pakhuizen en koopmanswoningen.

De culturele centra zijn goed vertegenwoordigd in s-Hertogenbosch. Zo is er ‘De Muzerije’, een centrum voor kunstzinnige vorming. Er is ook een ‘Keramisch Werkcentrum voor beeldende kunst’. ‘Theater aan de Parade’ biedt voorstellingen op het gebied van cabaret, opera, ballet en muziek. In ‘Artemis’ krijgen vernieuwende kunst- en muziekvormen ruimschoots de aandacht. ‘Het Kruithuis’, museum voor moderne kunst, heeft een unieke collectie keramiek en sieraden. Daarnaast is er ‘De Meierij’, dit is een muziektheatergezelschap dat allerlei voorstellingen organiseert.

Jaarlijkse evenementen trekken mensen van heinde en verre naar de stad. Zo is er Stichting Culturele Organisatie Puloon die de jaarlijkse kunstmarkt ‘Artibosch’ bij de Sint Jan organiseert. Daarnaast is er nog het ‘Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch’, ‘November Music’, ‘Indoor Brabant’, ‘Jazz in Duketown’ in het Pinksterweekeinde, het ‘Internationale Vocalistenconcours’, ‘Den Bosch Maritiem’ en ‘Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch’. Natuurlijk trekt het jaarlijkse carnavalsfestijn ook veel mensen naar ‘Oeteldonk’.

Op zoek naar historische en culturele bezienswaardigheden? De stad telt er velen. Zoals de beroemde Sint Janskathedraal (’s lands grootste en meest mooie kerk) en andere monumentale panden die je onder andere vanuit een rondvaartboot kunt bezichtigen. Er zijn diverse vaarroutes op de Binnendieze, ooit het stadsriool, maar tegenwoordig een van de topattracties van onze stad.

Zeker de moeite waard is het ‘Noordbrabants Museum’, gevestigd in het prachtig verbouwde Gouvernementsgebouw. Maar ook het ‘Capucijnenmuseum’, het ‘Gemintemuzejum’ (over carnaval), het ‘Museum Coudewater’ en het ‘Museum Slager’ zijn de moeite waard. Voor het bezichtigen van hedendaagse kunst kun je bij het ‘Museum voor Hedendaagse Kunst SM’s’ (het voormalige Kruithuis) en bij de talloze galerieën en expositieruimten terecht. Een goede gids voor een dagje uit is uiteraard de VVV. Kijk op www.vvvdenbosch.nl

‘s-Hertogenbosch actueel
Op de hoogte blijven van het actuele aanbod en programma van ’s Hertogenbosch? Kijk dan op www.denbosch.nl en zoek op “toerisme en vrije tijd”.

sH-online.nl
sH-online.nl is het citymarketingplatform van de stad ’s-Hertogenbosch. Deze website schenkt als een online magazine in de vorm van blogs, aandacht aan de domeinen: wonen, werken, vrije tijd en cultuur. Het is dé plaats waar talenten van de stad en mooie projecten bij elkaar komen. Initiatieven waarop de stad trots kan zijn krijgen hier een podium. Ga voor meer informatie naar de website van sH-online.nl.

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma