Diezekade 2 · 5222AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Omgeving

‘s-Hertogenbosch is een stad waar mensen zich thuis voelen. Door de prachtige eeuwenoude monumenten en zijn mega cultuurhistorie is ’s-Hertogenbosch een stad met een sterk karakter.

Er zijn tal van mogelijkheden om je bezoek aan de Brabanthallen te combineren met een bezoek aan de binnenstad. Met een historisch centrum en een tal van activiteiten biedt de stad voor ieder wat wils.

De Bossche Markt

De Bossche Markt, is het oudste marktplein van ’s-Hertogenbosch. Op dit plein is in 1185 ’s-Hertogenbosch ontstaan. Nu, eeuwen later, is de Bossche markt nog steeds het hart van het centrum. Deze driehoekige markt is gelegen tussen vele monumentale panden, waaronder het stadhuis.De meeste gevels zijn nog versierd met namen die hun oorsprong vinden in de middeleeuwen. Ook het standbeeld van Jeroen Bosch en de vijftiende-eeuwse waterput vormen een wezenlijk onderdeel van dit marktplein.

Naast een rijke historie heeft het marktplein ook diverse eet- en drinkgelegenheden, waarbij de terrassen bij de eerste zonnestralen vol zitten.

De Parade

Wanneer je houdt van gezellig borrelen ben je aan de Parade in ’s-Hertogenbosch aan het juiste adres. Verschillende eet- en drinkgelegenheden omringen het plein. De Parade was in de Middeleeuwen het Groot Begijnhof, waarbij in 1675 de laatste Begijn stierf. Tegenwoordig heeft het plein zijn naam ‘Parade’ te danken aan de heropbouw in 1749. Nadat de laatste resten van het Begijnhof namelijk waren opgeruimd, is het terrein ingericht als parade- en exercitieplaats voor soldaten.

De Binnendieze

Voor wie de stad op een net iets andere manier wil ontdekken, zijn er verschillende vaarroutes op de Binnendieze. De Binnendieze was ooit het stadsriool, maar tegenwoordig een van de topattracties van de stad. Tijdens de tocht vaar je langs de smalle waterlopen en kom je langs de mooiste plekjes van het historisch stadscentrum van ’s-Hertogenbosch. De schipper weet je tijdens de tocht alles te vertellen over de Binnendieze en de diverse bezienswaardigheden.

Bezoek Den Bosch

Wil je op de hoogte blijven van het actuele aanbod en programma van ’s-Hertogenbosch? Kijk dan op www.bezoekdenbosch.nl!

sH-online.nl
sH-online.nl is het citymarketingplatform van de stad ’s-Hertogenbosch. Deze website schenkt als een online magazine in de vorm van blogs, aandacht aan de domeinen: wonen, werken, vrije tijd en cultuur. Het is dé plaats waar talenten van de stad en mooie projecten bij elkaar komen. Initiatieven waarop de stad trots kan zijn krijgen hier een podium. Ga voor meer informatie naar de website van sH-online.nl.

 

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma