Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil contact opnemen

Meer informatie
Menu
9 december 2022

Volop muziek, dans en paarden tijdens de Western Experience

Top country & western artiesten op Europa’s gezelligste country festival

De 26e editie van de Western Experience in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch vindt plaats over het weekeinde van 28/29 januari 2023. De Western Experience is het grootste en gezelligste allround Country & Western Festival van Europa. Het staat bol van muziek, dans en paardenspektakel en is al sinds 1996 een vaste waarde op de internationale country & western kalender. Kijk op westernexperience.com voor alle info!

Artiesten in alle stijlen

Op het hoofdpodium o.a. The Ramblin’ Boots, Gone Country (Duitsland) en het aller-aller-allerlaatste optreden van de Dixie Aces – de in de jaren ’80 zo bekende country rock ’n roll band. Ook treden Windfall en Indian Summer op, beide bands die het publiek op de Western Experience al vaak wisten te bekoren.

Daarnaast verwachten we een zinderend Tex-Mex feestje op het hoofdpodium – met dé sensatie van de Texaans-Mexicaanse muziekstijl én de artiest die gezien wordt als de opvolger van de legendarische Flaco Jimenéz: Dwayne ‘El Holandés’ Verheyden. Dwayne woont en werkt in Amerika, maar komt speciaal voor de Western Experience weer eventjes naar ‘huis’.

 

Hooggeëerd Native American bezoek

Voor het cultuurprogramma vliegen we weer een aantal Native American Dancers uit Amerika in om u een glimp te geven van een echte Native American Powwow. Een powwow is een culturele bijeenkomst waar de Noord-Amerikaanse identiteit wordt gevierd. Tijdens een powwow komen leden van verschillende stammen bij elkaar om te dansen, muziek te maken en vrienden te ontmoeten.

Wat we u bij de Western Experience willen laten zien zijn de powwow-dansen in verschillende onderdelen. We kunnen niet alles laten zien, maar proberen met een zo divers mogelijk programma te komen. Dit jaar voegt ook Tashina Red Hawk, de in april gekroonde Miss Indian World, zich bij onze groep Western Experience Native Dancers.

Niet zes maar zeven hallen!

Voor deze 26e editie benutten we onze ruimte in de Brabanthallen volop. Daarom hebben we deze keer niet zes maar zeven hallen vol entertainment.  Dat is 7.000 m2, waarvan 1.200 m2 dansvloer!

Voor liefhebbers van line dansen zijn er maar liefst vijf dansvloeren. Er worden diverse workshops gegeven, voor experts en voor rookies, onder andere door tweevoudige wereldkampioene Ivonne Verhagen en Daan Geelen. In de Catalan dance hal zijn er workshops van de Belgische Laura Jones en Spaanse choreograaf Pol F. Ryan. De Catalaanse stijl zit vol energie en is in korte tijd razend populair geworden in heel Europa. Andere dansvloeren zijn gewijd aan traditional line dance met DJ’s Aad, Henk en Glenn – en modern line dans met DJ’s Jukebox Junkie en DJ Yvonne. En natuurlijk kan er altijd gedanst worden op de live muziek in MAINSTAGE.

Food court, Amerikaanse oldtimers, Western shops en nóg meer artiesten

In de grote en unieke en lichte GJ Swinkelshal, is het come-together punt met de entree, alsook met de Oldtimers, Food & Drink Court en het artiesten en DJ podium. Op het podium van deze hal vind je naast de vaste DJ’s Wout en Alex o.a. Audrey Smits, Ted & Helen, Mrs. McBright (uit België) én het eigenzinnige country duo The Road Chicks uit Oostenrijk.

De bezoekers kunnen tijdens de Western Experience ook genieten van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 100 stands voor originele en bijzondere Country & Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

Paardenshows en wedstrijden

Zoals elk jaar zullen in de paardenhal weer sprankelende live paardenshows van Josh Clemens worden getoond en zal er worden gestreden om de WE Jackpot Trophy in verschillende vormen van Western Riding, waaronder de spectaculaire barrelraces. Met de inschrijving van topruiters uit België, Duitsland en uiteraard Nederland, is spektakel gegarandeerd.

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma