Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil contact opnemen

Meer informatie
Menu
5 maart 2024

Skills The Finals 21 en 22 maart in de Brabanthallen

Op 21 en 22 maart 2024 zijn de Brabanthallen het toneel van Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap voor Beroepen! Ruim 600 (v)mbo’ers gaan de strijd aan in ruim 60 vakwedstrijden voor de Nederlandse titel. Jongeren kunnen naast de spannende finales live zien, deelnemen aan een vernieuwde LOB Experience met ruim 90 activiteiten. Dit is voor VO leerlingen een unieke kans om met diverse beroepen in aanraking te komen. De organisatie verwacht tijdens dit tweedaagse event ongeveer 20.000 bezoekers te verwelkomen.

LOB Experience
Skills The Finals belooft dus niet alleen een showcase te zijn van vakmanschap en talent, maar biedt ook een waardevolle gelegenheid voor jongeren om zich te oriënteren op hun eigen loopbaanontwikkeling. De LOB Experience, die een bijzondere vernieuwing heeft ondergaan, begint dit keer al in de klas. Jongeren maken voorafgaand aan het event een test om hun interesses in kaart te brengen. Hiermee worden ze ingedeeld in zes verschillende types, zoals de creatieveling of de ondernemer.

Tijdens Skills The Finals zijn er verschillende beroepenwerelden om te ontdekken. Bij elk type passen 3 verschillende werelden. Met ruim 90 activiteiten kunnen jongeren, door zich vooraf al te oriënteren, beroepen uitproberen die echt bij hun interesses en kwaliteiten aansluiten. Na het evenement wordt de ervaring besproken in de klas en kan de uitkomst worden gebruikt voor het loopbaandossier.

Nederlands Kampioenschap voor beroepen
De spanning stijgt nu de kwalificatiewedstrijden van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) in volle gang zijn. In februari 2024 ontdekken we welke 600 getalenteerde vakmensen het tegen elkaar opnemen in de strijd om de Nederlandse titel.

Over WorldSkills Netherlands
Skills The Finals 2024 is onderdeel van promotie van het beroepsonderwijs. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO-raad en SBB en een groot aantal sponsoren. Skills The Finals 2024 wordt georganiseerd in samenwerking met de onderwijsinstellingen Koning Willem I College, Summa College, De Rooi Pannen, Yuverta, ROC Ter AA en SintLucas.

Bron: Events.nl

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma