Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil contact opnemen

Meer informatie
Menu
22 januari 2024

Makkelijker parkeren bij Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

De Brabantse Winter, The Dutch Masters, CARP, Western Experience, steeds meer evenementen weten hun weg naar de Brabanthallen te vinden. Dat betekent ook dat er meer bezoekers naar de evenementenlocatie komen. Om hen nu en in de toekomst goed te ontvangen, breidde Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch haar parkeergelegenheid uit.

Een nieuw parkeerterrein voor bezoekers

Sinds september 2023 kunnen bezoekers gebruik maken van een extra parkeerterrein bij de Brabanthallen. Het terrein telt 1.000 nieuwe parkeerplaatsen en heeft een eigen in- en uitgang. De ruimte voor deze uitbreiding ontstond door het droogleggen van de naastgelegen industriehaven. Een omvangrijk project met een geschiedenis die decennia teruggaat.

Hoe het begon…

Het idee voor uitbreiding van de parkeergelegenheid ontstond in de jaren ’90. De publieksbeurzen werden toen al – net als de wekelijkse veemarkt – gretig bezocht door mensen uit het hele land. Om al deze bezoekers een parkeerplek te bieden, werd er regelmatig samengewerkt met de omgeving. Zo stelden enkele boeren in Engelen hun weilanden beschikbaar toen Tuinidee in drie dagen tijd 96.500 bezoekers ontving. De behoefte aan uitbreiding van het parkeerterrein nam toe. Maar waarheen?

Een wens in vervulling

Omringd door de Dieze, bebouwing en de openbare weg waren er weinig opties om uit te breiden. Alleen richting de industriehaven leken er mogelijkheden. Het idee? De industriehaven dempen en deze ruimte – samen met de landtong – benutten voor extra parkeergelegenheid. Na veel overleggen en onderzoeken ging het project in het voorjaar van 2021 van start. Het resultaat? Dat is vanaf heden te zien.

Voor- en na-foto nieuw parkeerterrein Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

Makkelijker in- en uitrijden

Door de toevoeging van het parkeerterrein zijn er nu meerdere aanrijdmogelijkheden voor evenementen. De aanpassing maakt in- en uitrijden voor bezoekers een stuk makkelijker. Er is meer spreiding, waardoor zij het terrein tijdens piekmomenten sneller kunnen betreden en verlaten. Bovendien vormen zich minder files, waardoor de openbare weg minder wordt belast. Nieuwe (digitale) bewegwijzering zorgt ervoor dat bezoekers hun weg goed kunnen vinden.

Een groene stap vooruit

Niet alleen in omvang maakte de parkeergelegenheid bij de Brabanthallen groei door. Ook op groen gebied doet het een stap vooruit. Zo werd er meer groen aangeplant en zijn er   laadpunten geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s. Deze laadpunten worden van stroom voorzien door de 5.000 zonnepanelen op het dak van de Brabanthallen.

In totaal telt Brabanthallen nu ruim 4.000 parkeerplaatsen en 40 punten om elektrische auto’s op te laden. Wil je meer weten over parkeren bij de Brabanthallen? Of heb je een vraag over de bereikbaarheid? Klik dan hier.

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma