Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil contact opnemen

Meer informatie
Menu
28 januari 2019

Brabanthallen krijgt evenementenhal zo groot als AFAS Live

In 2019 zal hal 5 (in het verleden beter bekend als de Peelhal) een transformatie ondergaan naar een evenementenhal zo groot als AFAS Live. Dit wordt een full-service entertainment locatie, die zich kan meten aan andere bekende entertainment accommodaties waarmee Zuid Nederland in één klap op de kaart staat.  In de nieuwe hal zal een diversiteit aan concerten, entertainmentproducties en theatervoorstellingen worden geprogrammeerd.

Het concept

De zaal is volledig flexibel in te delen en heeft een eigen tribune faciliteit. Daarnaast biedt het plaats aan zo’n 600 tot 3.600 gasten in theateropstelling en 5.000 staanplaatsen in concertopstelling.

Door de komst van de nieuwe evenementenhal heeft Zuid-Nederland eindelijk zijn eigen accommodatie voor grootschalige muziekconcerten en entertainmentproducties. Naast de nieuwe zaal worden aanvullende publieksruimtes, waaronder foyers en een theaterrestaurant ontwikkeld. Ook zal de nieuwe entertainment accommodatie zijn eigen naam en entree krijgen op het terrein van de Brabanthallen.

“We willen vóór de kerst van dit jaar nog open” aldus Jeroen Dona, directeur Beurzen en Evenementen van Libéma. De nieuwe entertainment locatie komt bij de stadsentree op het terrein van de Brabanthallen, naast congrescentrum 1931.

1931

Naast dat de nieuwe hal voor entertainment accommodatie zal dienen, zal het ook worden gebruikt als uitbreiding van het congrescentrum 1931. Door de nieuwe ontwikkeling zal de capaciteit in één klap worden verdubbeld voor plenaire bijeenkomst en zal daarbij ruimte bieden voor zo’n 4.000 gasten.

De Brabanthallen

Veelzijdigheid en flexibiliteit, dat is waar de Brabanthallen voor staat. Diverse hallen kunnen worden ingezet voor diverse doeleinden. Met de komst van de entertainment accommodatie gaat het vloeroppervlakte van hal 5 niet verloren. De tribune is inschuifbaar waardoor grote evenementen nog steeds gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte zoals de Foute Party van Q-music, Indoor Brabant en Margriet Winter Fair.

De verbouwingen zullen later dit jaar beginnen. Wil u meer informatie bezoek dan met regelmaat de website www.organiseren-bij-libema.nl om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

 

 

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma