Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil contact opnemen

Meer informatie
Menu

17 juli t/m 3 september
World of Dinos

Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren Den Bosch tijdens de zomervakantie. World of Dinos blijft open!

Let op : World of Dinos blijft open! Op vrijdag 9 juli heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen raken World of Dinos niet. Deze educatieve expo is een doorstroomlocatie. De route is volledig veilig en ingericht op 1,5 meter. 

World of Dinos laat alle bestaande expo’s achter zich. De omvang van de tentoonstelling is met 10.000 vierkante meter enorm en met geen enkele andere expo te vergelijken. In Nederland is de belangstelling voor dinosaurussen onder kinderen en hun ouders onverminderd groot. Daarom hebben de producenten de expo fors uitgebreid en nóg spectaculairder gemaakt.

World of Dinos is onderverdeeld in werelddelen waar bezoekers oog in oog komen te staan met dinosaurussen die op ware grote in op maat gemaakte decors tentoongesteld zijn. Niet alleen de omvang van de modellen is realistisch. Alle dino’s bewegen en maken geluid. Denk aan een brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor. Dit zorgt voor een intense bezoekerservaring die indruk maakt.

Aan de creatie van de tentoonstelling is veel aandacht besteed door deskundigen. Alles klopt. Van de verhaallijn tot aan de effecten. Een bezoek aan World of Dinos duurt maximaal anderhalf uur en boeit van de eerste tot de laatste minuut. Een geraffineerd lichtplan geeft de decors extra belevingswaarde. Hetzelfde geldt voor de geluidseffecten.

De oppervlakte van de expo is immens. Voor de opbouw van World of Dinos zijn dan ook tien dagen nodig. Dertig technici transformeren de Brabanthallen in Den Bosch naar een waar ‘jurassic park’. De attractie was in de kerstvakantie van 2019 ook te zien in de Brabanthallen en trok tienduizenden bezoekers. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

De expo is educatief en geschikt voor alle leeftijden. Naast dino modellen zijn er speurtochten, een bioscoop waar doorlopend documentaires getoond worden en bezoekers kunnen een ritje maken op een dino. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar fossielen in onze opgravingen met zand. World of Dinos is het ultieme uitje tijdens de zomervakantie voor zowel ouders als kinderen.

Het evenement wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd.

Dit evenement is onderdeel van De Bossche Zomer.

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma