Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
5 oktober 2021

Grote poppen, teddyberen en poppenhuizenbeurs

De jaarlijkse poppen, teddyberen en poppenhuizenbeurs gaat eindelijk weer plaatsvinden op 23 en 24 oktober 2021 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch Nederland. We hebben 2 jaar lang moeten wachten vanwege de coronamaatregelen, maar het licht staat definitief op groen! 

Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid mogen wij als ‘doorstroomlocatie’ de beurs laten plaatsvinden zonder restricties waaronder controle op toegangstesten en/of coronacheck, vanzelfsprekend zijn wij daar heel blij mee!  Ondanks deze versoepelingen volgen wij het advies van de overheid om afstand te houden en zorgen wij ervoor dat de beurs zeer ruim opgezet wordt en iedereen op veilige afstand kan genieten van de beurs! Voel jij je prettiger om de beurs te bezoeken met een mondkapje op dan is dat natuurlijk mogelijk, gratis mondkapjes zijn overigens verkrijgbaar bij de informatiestand. 

Maar wat is nou eigenlijk een poppen, teddyberen en poppenhuizenbeurs en waarom is zo’n speciale beurs na bijna 50 jaar nog altijd populair bij een grote doelgroep? 

 

Een pop of teddybeer als kunstobject 

Twee dagen lang lopen volwassen mannen en vrouwen rond met twinkelende ogen. Verzamelaars van alles wat met poppen, poppenhuizen en teddyberen te maken heeft, komen bijeen om hun collectie uit te breiden. Daarom is een beurs ook zo spannend. Misschien kom je vandaag wel tegen waar je al tien jaar naar zoekt. Voor verzamelaars van antieke poppen zijn er betaalbare maar ook bijzonder zeldzame poppen te koop, afgewisseld met stands waar hedendaagse handgemaakte poppen zijn te bewonderen.  

Een apart segment is gereserveerd voor deelnemers die ‘Reborn’ babypoppen vervaardigen, een ware rage! Het is onvoorstelbaar hoe levensecht die poppen zijn.  

Overigens is het vervaardigen van poppenhuizen en miniaturen vandaag de dag populairder dan ooit! Voor de meeste bezoekers is het geen hobby, maar een serieuze passie. Bijna dagelijks werken zij aan hun poppenhuis, waarin een kleine wereld tot in detail wordt nagebouwd. Alles wat je nodig hebt aan materialen om zelf thuis aan de slag te gaan is hier te koop.  

De Brabanthallen in Den Bosch zijn uitstekend bereikbaar vanuit Nederland. Het centraal station Den Bosch is op slechts 10 minuten loopafstand van de Brabanthallen. Geen zin om te lopen? Vanaf het centraal station rijden ieder kwartier pendelbussen (voor slechts € 2,- koopt u een retourticket).  

Openingstijden, entreeprijzen en adres: Zaterdag 23 oktober 2021 van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 24 oktober 2021 van 11.00 tot 16.00 uur. Entreeprijs onlinetickets via www.niesjewolters.nl slechts  € 6,75 Aan de kassa € 10,- p.p. 65+ 8,- kinderen tot 12 jaar gratis (onder begeleiding)  

Locatie: Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK   ’s-Hertogenbosch Nederland 

Op de website staan hotelaanbiedingen, routebeschrijvingen, tourbusreizen, pendelbussen, deelnemersinformatie en bezoekersinformatie:   www.niesjewolters.nl https://www.facebook.com/NiesjeWolters   

Contactgegevens:   Organisatie:Niesje Wolters van Bemmel   uw contactpersoon is Suzan Wolters.  info@niesjewolters.nl telefoon: 00 31 (0) 6 300 99 458 

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma