Diezekade 2 · 5222AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

14 t/m 16 november
Textiel Plus Festival

Vernieuwde opzet!

Goed nieuws voor iedereen die van handwerk en textiel houdt: het Textiel Plus Festival (voorheen de Handwerk en Quiltdagen) komt weer naar de Brabanthallen!

Duizenden materialen

Meer dan 100 standhouders verkopen er de mooiste materialen voor breien, haken, quilten, patchwork, vilten, naaien, borduren, spinnen, weven en zelfmaakmode. De inspirerende Arts & Craftsmarkt maakt het aanbod compleet met handgemaakte, handgeverfde en ambachtelijk vervaardigde materialen, kleding, sieraden, accessoires en kunst. Je vindt er onder meer handgeverfde wol, ruwe wol, (wol)vezels, viscose, zijde, handgeverfde garens, zoals yak, kashmir en ander ecovriendelijk materiaal, knopen, kralen, veren, materialen t.b.v. Broderie d’Art, handgeverfde patchworkmaterialen, viltmaterialen, naaldvlies en Afrikaanse stoffen.

Exposities textielkunst

Na het winkelen kun je nog urenlang inspiratie opdoen op de grote textielkunsttentoonstelling met meer dan 50 kunstenaars, zowel professioneel als amateur! Beproefde textieltechnieken zoals quilten, vilten, weven, breien en borduren worden ingezet om maatschappelijke, maar ook persoonlijke thema’s uit te dragen. Krachtige boodschappen verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. ‘Stof’ die tot nadenken stemt…

Uitgebreid programma

Er wordt opnieuw een geweldig workshop- en demonstratieprogramma samengesteld. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om leuke decoraties van vilt of prachtig borduurwerk te creëren. Leer de nieuwste technieken en laat je informeren over alle trends en ontwikkelingen op handwerkgebied! Bijzondere kunstprojecten, modeshows en lezingen van deskundigen uit het vakgebied maken het programma compleet.

Wedstrijden

Je kunt dit jaar deelnemen aan maar liefst twee wedstrijden: de Textiel Plus Wedstrijd en de Quilt Wedstrijd. Doe mee en maak kans om geëxposeerd te worden tijdens het festival!

Pendelbussen

Kom gerust met het openbaar vervoer, want vanaf het Centraal Station ’s Hertogenbosch worden dagelijks pendelbussen ingezet die de hele dag van het station naar de Brabanthallen rijden en v.v. Bij aankomst vind je de opstapplaats van de pendelbussen aan de voorzijde van het station. De bussen rijden al vanaf 9.30 uur en om 17.00 uur vertrekt de laatste bus naar het station.

LET OP!!! Om gebruik te kunnen maken van de pendeldienst moet je vooraf én online je busticket kopen via: https://textielplusfestival.nl/tickets/.

Houd de site in de gaten voor de nieuwste updates en tickets met korting!

Bekijk hier de beelden van 2018:

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma