Diezekade 2 · 5222AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

20 en 21 oktober
THE BIG EVENT poppen, poppenhuizen en teddyberenbeurs

Het poppen, poppenhuizen en teddyberen event van het jaar met internationale allure!

Speelgoed voor volwassenen.

Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch opent 20 en 21 oktober 2018 haar deuren voor de 28e editie van ’s werelds grootste poppen en teddyberenbeurs  gelijktijdig vindt in een naastgelegen hal een grote internationale poppenhuizen en poppenhuisminiaturen beurs plaats.

Het is bijzonder om op zo’n prachtig evenement rond te lopen en te genieten van de vele duizenden poppen, teddyberen, poppenhuizen, poppenhuisminiaturen en oud speelgoed. Geniet van zeldzame antieke poppen afgewisseld met stands waar hedendaagse handgemaakte poppen zijn te bewonderen. Het vervaardigen en verzamelen van poppen, poppenhuizen en teddyberen is populairder dan ooit!

Kneuterig en oubollig? Nee hoor, verzamelen is weer helemaal hip & happening!             

Eventjes zag het ernaar uit dat verzamelen alleen nog populair was onder  50 plussers, maar de laatste paar jaar zie je een snel groeiende belangstelling onder jonge meiden die helemaal in de ban zijn van het verzamelen van ‘reborn babypoppen’, waarvan de prijzen makkelijk oplopen tot € 2000,- of meer…. Het is onvoorstelbaar hoe levensecht deze poppen worden gemaakt, er zijn voldoende bezoekers die het maar eng vinden, maar de fanatieke verzamelaarsters willen daar niets van horen en lopen vol trots rond met zo’n ‘real life’ babypop in de armen, kijk ook niet vreemd op als je deze jonge ‘moeders’ parmantig over de beurs ziet rondwandelen met een kinderwagen met daarin hun favoriete ‘reborn’ babypoppen!

“Een pop of teddybeer dat is pure emotie”, verklaart beursorganisator Suzan Wolters. “Mensen hebben als kind een pop of beer als beste kameraadje in bed gehad om in de behoefte aan troost, acceptatie of tederheid te voorzien. Dat heeft een enorme betekenis.”

Voor wie graag verzamelt, zelf creatief is of gewoon een gezellig dagje rond wil snuffelen en unieke items zoekt zoals poppenpruikjes, poppenstandaards, poppen en berenogen van glas, schoentjes, poppenjurkjes, patronen voor teddyberen, poppenwagens, bouwpakketten voor poppenhuizen, poppenhuisminiaturen en leuke accessoires, het is er allemaal en meer!

Nieuwsgierig geworden? Laat je overrompelen door deze poppen, poppenhuizen en teddyberen invasie en maak er een beregezellig weekend van!

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma