Diezekade 2 · 5222 AK ‘s-Hertogenbosch · 073 629 39 11 · info@brabanthallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

31 mei 2020
Poppen-, beren- en miniaturenbeurs

Voor wie graag verzamelt, zelf creatief is of gewoon een gezellig dagje rond wil snuffelen, is dit jaarlijks terugkerende poppen-, beren- en miniaturenbeurs een waar paradijs.

Let op, dit evenement is geannuleerd.
Please note that this event has been canceled.
Bitte beachten Sie, dass diese Veranstaltung abgesagt wurde.

Op 30 en 31 mei 2020 vindt in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch weer een editie van ’s werelds grootste poppen-, beren-, poppenhuizen- en miniaturenbeurs plaats.

Hobby en verzamelen

Al 40 jaar is het zelf maken van poppen, teddyberen en poppenhuizen een ijzersterke hobby gebleven in een periode waarin we toch steeds minder tijd hebben voor creatieve uitingen. Voor de meeste bezoekers is het geen hobby, maar een serieuze passie. Bijna dagelijks werken zij aan hun poppenhuis, waarin een kleine wereld tot in detail wordt nagebouwd. Ook is de fantasie van de poppenmaaksters grenzeloos. Grillige fantasiefiguren, lieve meisjespoppen en niet te vergeten de levensechte babypoppen, zijn nog steeds de trend van de laatste jaren

The Russian Art Experience

Dit jaar is het thema van de beurs ‘The Russian Art Experience”. Circa 170 jonge en enthousiaste kunstenaars uit Rusland, Kazachstan, Wit-Rusland en andere Russischtalige landen waaronder Litouwen, Estland en Oekraïne komen de beurs verrijken met hun bijzondere handgemaakte poppen en teddyberen. Het werk uit deze landen is over het algemeen van hoge artistieke kwaliteit en bijzonder gedetailleerd uitgevoerd.

Teddyberen

Internationaal bekende teddyberenkunstenaars laten hun werk zien, veelal naar eigen ontwerp. Teddyberen maken is de laatste jaren tot een kunst verheven. De handgemaakte beer krijgt net dat extraatje wat bij de fabrieksbeer ontbreekt. Alles wat je nodig hebt om een teddybeer te maken is aanwezig.

Antieke collecties

Naast de vele “zelfdoeners” is er een grote groep verzamelaars van antieke poppen en oud speelgoed. Niet alleen om in vitrines te plaatsen, maar ook als aanvulling in het interieur. De beurs biedt een schat aan zeldzame, mooie en omvangrijke antieke poppencollecties. Je vindt hier ook oud speelgoed en bijbehorende accessoires van binnen en buitenlandse deelnemers.

Poppenhuizen

Het maken van poppenhuizen is populairder dan ooit en is een hobby die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Je vindt dit weekend alles om een prachtig poppenhuis te bouwen. Zoals: bouwpakketten, poppenhuis-miniaturen, verlichting, meubilair, behang en miniatuur poppenhuis-poppen.

Zelf verkopen

Naast de deelnemers die vanuit de hele wereld komen met hun poppen, beren en poppenhuizen kun je ook zelf producten verkopen op de poppen- en berenbeurs. Schrijf je in via het inschrijfformulier en ben zeker van een plekje in de Brabanthallen die omgetoverd wordt tot één groot poppen- en berenhuis.

De mooiste tijd beleef je bij Brabanthallen 's-Hertogenbosch, onderdeel van Libéma